Onderhoudsadvies meubelen

Onze meubelen zijn allemaal voorzien van een zeer hoogwaardige twee componenten lak, deze wordt in onze spuitcabine aangebracht. Dit geldt voor alle RAL en Metallic kleuren in mat, hoogglans of eiken.

Onderhoud

Je hebt gekozen voor een gelakt meubel. Dit meubel is onderhoudsvrij. Bij intensief gebruik raden wij aan om na 10-12 jaar de tafel opnieuw te te lakken.

Gebruik

Jouw meubel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Voor hardnekkige vervuiling kun je een reiniger gebruiken. Deze kun je bestellen in ons Experience Center. De mogelijkheden worden bij aflevering meegenomen in het advies. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die kunnen oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken.

Luchtvochtigheid

Het is te allen tijde belangrijk dat het luchtvochtigheidspercentage in huis tussen de 50 en 65% ligt. Bij deze waardes gedijt het meubel het beste. In de winter kan de luchtvochtigheid door het verwarmen terugzakken tot 30%. Er kunnen als gevolg van de lage luchtvochtigheid droogscheurtjes ontstaan in het hout. Het is belangrijk enkele bakjes water op de verwarming te plaatsen. Om de luchtvochtigheid te meten adviseren wij een luchtvochtigheidsmeter. De mogelijkheden worden bij aflevering meegenomen in het advies.